Kerámiabevonat fényszóróra


Bemattult, besárgult, opálos lett a fényszóró?

Már az orrodig sem látsz az esti sötétségben?

Közeleg a műszaki vizsga?

Ha ezek a problémák már Nálad is felmerültek, megnyugtatlak: jó helyen jársz!

A bemattult, opálos fényszóró nem csak esztétikai problémát jelent, hanem a biztonságos vezetést is nagy mértékben kockáztatja!

Miért? Mert BALESETVESZÉLYES!

Tudtad?

Az autók fényszórói elektronikai szempontból illetve a benne található izzók fényereje szempontjából ugyan különbözőek, de külső burkolatuk egységesen polikarbonátból készül. Ez az anyag kemény, többnyire karcálló.

De van rossz tulajdonsága is: MATTUL. 

Az UV sugarak kikezdik, mikrorepedések keletkeznek rajta, opálos lesz. Így az idő előrehaladtával a fényszóró műanyag burkolatának fényáteresztő képessége akár 50 %-kal is csökkenhet.
 

Meddig várj a polírral?

Az esetlegesen megjelenő hajszálrepedések nemcsak az alkatrész megjelenését rontják, az szerkezetileg is gyengébb lesz. A hajszálrepedésekbe ugyanakkor szennyeződés, víz is kerül, így lesz sárgás-szürkés küllemű a fényszóró. A repedések idővel mélyülnek, a lámpaburkolat elreped, esetleg javíthatatlanná válik. Nem marad más megoldás, mint a költséges csere. 

Ezt nem érdemes megvárni!

A sikeres műszaki vizsgának is elengedhetetlen feltétele a fényszórók megfelelő állapota, mert a matt fényszóró sokszor a biztonságos közlekedéshez szükséges fénymennyiség felét képes csak átengedni. Tehát közlekedésbiztonsági szempontok miatt nem engedhető át az autó a vizsgán.
 

Miért jó Neked, ha igénybe veszed?

  • Felelős résztvevője leszel a közlekedésnek: nem csak Te látsz jobban az esti sötétségben, de Téged is jobban észrevesznek. Így teszed biztoságossá a vezetést rossz látási viszonyok között is! Ezt jelenti a Látni és Látszani elv!
  • Autód sokkal mutatósabb lesz: akár eladásra kínálod autódat, akár a műszaki vizsgára készíted fel, csak nyerni fogsz vele!
  • Amellett, hogy nem kell horribilis összeget költened egy új fényszóróra, tulajdonképpen még a környezetet is kíméled, hiszen nem keletkezik újabb hulladék!
     

Hogyan készül?

A fényszóró polírozása több lépcsőben történik.
A matt, szennyezett réteg felületétől függően egy durvább felcsiszolással kezdődik, majd a többlépcsős, egyre finomodó csiszolások által jutunk el a speciális védelmet, szép fényes felületet eredményező két lépcsős polírozásig. A durva csiszolás kiszedi a nagyobb bemélyedéseket is, apróbb felületi sérüléseket, az egyre finomodó csiszolással pedig a felület porózus szerkezetét szüntetjük meg, így megakadályozva a szennyeződések, a víz bejutását a műanyag felületbe, melyek az elszineződés, a lerakódó vízkő okozói. 

Az így előkészített tiszta, karcmentes felületre kerül fel gépi felhordással két lépcsőben a speciális polírpaszta.
Ezt követően egy filmbevonatot kap a fényszóró, mely tartós UV-védelemmel látja el a felületet, vízlepergető hatású és hosszútávú, csillogó fényességet kölcsönöz a fényszórónak "like a new" (mintha új lenne) hatást keltve. 

Igény esetén ezután történik a nano kerámiabevonat felhordása.   


Miért a nano kerámia bevonat?

Az igazi kerámia anyaga szilícium-dioxid. A szilícium-dioxid a lakkozott vagy festett felületekkel lép kovalens kötésbe, s így alakul ki a maximum 9H keménységű védőbevonat az autó felületén.

 

Az autók fényszórója gyárilag lakkvédelemmel ellátott. Az idő előrehaladtával ahogy a fényezés, úgy ez a lakk réteg is sérül (gépi autómosás, használatból eredő karcok). Majd ehhez adódik hozzá a fentebb említett UV ártalom. 


Fényszórópolír során ugyan több lépcsőben történik meg a csiszolás folyamata, azonban egy minimális lakkréteg még marad a felületen. Ehhez kapcsolódik hozzá a nanotechnológiával előállított bevonat, melynek kerámia-tartalma extra védelemmel látja el a fényszórót. 
Így lesz a környezeti hatásokkal szemben sokkal ellenállóbb és hosszantartó a védelem. 


Mennyi idő alatt készül el?

A kezelés ideje 40-60 perc.

Fontos azonban azt tudni, hogy a kezelést követő 4 órában nem érheti víz a felületet. Ezért az időpontot ezen feltételnek megfelelően szükséges megválasztani. 
 

Mennyibe kerül?

A szolgáltatás költsége a fényszóró méretének függvénye. Pontos árajánlathoz típus-egyeztetés szükséges. 

Ennek hiányában csak hozzávetőleges információt tudunk adni.

Már 12.000 Ft-tól elérhető!