BLOG

Elindítjuk blog oldalunkat...

2021.01.25.

Mától igyekszünk mindig aktuális információkkal, hasznos tanácsokkal ellátni Téged, kedves olvasó

     - autó
     - autóüvegezés  
     - szélvédőjavítás valamint
     - lámpapolír témakörökben. 

Mert tudod:  

A Te autód fontos számunkra! 

 


A vezetéstámogató rendszerrel szerelt járművek esetében a szélvédő mögé egy kamera kerül beépítésre. Mai írásunkban nézzük meg, mi a szerepe a vezetésautomatizációban és mi történik, ha szélvédőcserés lesz az autó.

2024-től minden gyártott autóban meg kell jelennie valamilyen szintű vezetéstámogató rendszernek. Hogy tisztában legyünk azzal, hogy mire való, mire képes a rendszer, a mai részben a vezetést támogató különböző automatizációk szintjeiről lesz szó. Tartsatok velünk!

Téged is érdekelnek az autóipar fejlesztései? A március 31-én megrendezett ADAS Konferencia előadásain keresztül a vezetőtámogató rendszerek jövőjébe pillantottunk bele. Mi az ADAS? Hogyan működik? Mire való? Milyen lesz a jövő autója? Három részes minisorozatunkban erről olvashatsz.

Siker vagy nem? Nem tudom. Mi csak tesszük a dolgunk. Véghez visszük azt, ami a haladáshoz, fejlődéshez szükséges, mert a Covid alatt indulni bizony lutri, a mai gazdasági környezetben folytatni pedig kicsit sem könnyű. De senki sem mondta, hogy az lesz. Amit elterveztünk, megálmodtunk magunknak, azt igyekszünk jól csinálni. Eddig úgy tűnik...

Megtörtént már Veled, NŐvel, hogy valami jellemzően férfias dolgot Neked kellett elintézned? Küldött már el a párod, hogy vegyél a fűkaszába damilt vagy vidd el az autót a szervizbe, mert ő dolgozik, Te meg épp szabadnapos vagy? De könnyen megeshet a szitu akkor is, ha szingliként éled a napjaid.

A szélvédő cseréjének ideje akkor jön el, mikor általában kőfelverődés következtében akkora sérülés keletkezik, amely már nem javítható illetve repedés alakul ki. Ilyen esetekben a szélvédő biztonsági funkciója csökken, s egy esetleges ütközésnél már nem látja el megfelelő mértékben az életvédelmi szerepét. De cserélni szükséges akkor is, ha a...

Laza keddi nap, csörög a telefon. Vonal végén egy férfihang. Azt mondja, egy másik városból telefonál, cirka 120 km a táv...az állam a padlón: mégis mi a csudát akarnak tőlem onnét?! Távszerelést??

Biztos láttad már a szélvédő alsó sarkában levő jelöléseket. Tudod is, hogy mit jelentenek? Ha autóvásárlást tervezel, ezzel sem árt tisztában lenned, ugyanis rengeteg dolgot elárul az autóról..így kiküszöbölheted a hirdetésben közölt valótlan állításokat.