A sziloplaszt az építőiparba való!

2021.04.22
Gyakran visszatérő jelenség, ha az ember fia szélvédőzésre adja a fejét, hogy olyan anyagokkal találkozik a karosszérián, amiket egyszerűen nem oda találtak ki. Ilyen példának okán a sziloplaszt is. Hogy miért? Olvasd el és megtudod!

Láttál már ehhez foghatót, mint itt a fenti képen? Én sajnos igen. Többször, mint kellene. 

Sajnos megesik, hogy az autó beázik

A tulajdonos gyorsan orvosolni szeretné a problémát, ezért elballag a garázsba. Egy normál háztartásban tömítőanyag címszóra általában sziloplasztot találunk.

De miért ne használjuk?

A karosszéria fém, a sziloplaszt pedig ecetsavat tartalmaz. Ezt érzékelhetjük is használat közben, tudod, azt a szúrós, kellemetlen szagot. 

Ha az ecetsav a fémmel találkozik, nemes egyszerűséggel reakcióba lép vele, megmarja, amiből előbb-utóbb rozsda alakul ki. 

Talán mondanom sem kell, hogy aztán ez oda vezethet előbb-utóbb, hogy a beázás újraindul, mert a kaszni átlyukad a rozsdától és újabb helyen kezdődik meg a víz utastérbe szivárgása.

Magunkat pedig ezzel nagyobb költségbe verjük, mert így nem csak a szélvédőt kell esetlegesen kivenni, de akár karosszériajavítóhoz is menni kell..

Itt jegyezném meg, hogy sok esetben nem az az oka a beázásnak, hogy a szélvédőt elengedi a ragasztó. Más számos oka is lehet, melyről következő cikkünkben írunk.

Beázik az autó. De mi a helyes megoldás?

Keressünk fel egy autóüvegest, aki kideríti a beázás okát, például minket

Amennyiben valóban a szélvédőnél ázik be az autó, a szélvédőt kivesszük*, a karosszéria felülethibáit kijavítjuk (természetesen csak azt, ami a mi hatáskörünkbe tartozik), majd a felület lekezelése után visszaragasztjuk a szélvédőt.

 *A szélvédő kiszerelésekor nem garantálható annak épségben maradása! A tőlünk telhető legjobb tudásunk szerint fogunk hozzá és különös körültekintéssel járunk el a szélvédő megmentése érdekében, de az üveg törékeny jószág! Kérjük, ennek figyelembevételét!

Ha tetszett a cikk, kérlek, segítsd munkánkat egy megosztással! 

Az alábbi elérhetőségek valamelyikén megtalálsz minket!