Autóüveg a netről - mennyi az annyi?!

2021.09.10
Laza keddi nap, csörög a telefon. Vonal végén egy férfihang. Azt mondja, egy másik városból telefonál, cirka 120 km a táv...az állam a padlón: mégis mi a csudát akarnak tőlem onnét?! Távszerelést??
Szóval, mint mondtam, csörög a telefon, egy férfi szól bele: elmeséli röviden-tömören, hogy perpill egy autókereskedésben van, autót szeretne venni, de törött a szélvédő. Az áron alkudoznak és így fontos lenne, mennyibe kerülne a csere, mert azt legalább lealkudná. A kereskedő állítja, hogy egy százasból megvan, de a vevő biztosra akar menni (és azt nagyon is jól teszi)!

Beazonosítom az autót, felszereltséget - ajtók száma, üveg típusa, szenzor, kamera..stb - aztán nézek rá egy árat. Az én listámban a százhetvenet súrolja az összeg. 

 De a kereskedő csak köti az ebet a karóhoz és erősködik, hogy márpedig annyi, ő direkt megnézte. 

Hogy lehetséges ez?!

Sokan esnek abba a hibába, hogy felmennek a netre, ott találnak egy árat és készpénznek veszik, hogy akkor az annyi. 

Aztán azért mégiscsak felhívnak 1-2 szélvédő szervizt és kérnek ott is árajánlatot és az összeg hallatán dobnak egy hátast.  

Miért van ilyen nagy különbség az árak között?!

1. Először is az ember hajlamos a legalacsonyabb árat készpénznek venni. Azután pedig minden más drága és megy az értetlenkedés, meg az alkudozás (nekem jó lesz az olcsóbbik üveg, nem kell bele szenzor..aham, persze, nem egyértelmű, hogy az a nem szenzoros típusba való?!).. 
2. Nem mindegy az autóüveg márkája: lehet gyári üveg v gyári minőségű utángyártott üveg ill. az utángyártott üvegek közt is óriási eltérések lehetnek a gyártó cég kilététől függően. 
3. Nem mindegy, hogy hol találod az adott autóüveget. Általában magyarországi forgalmazó cégek azok, ahol a legolcsóbb szélvédőcsere árak vannak.  A matek egyszerű: ő hozza be az autóüveget, nincs különösebb árrés, saját emberei vannak, nem kell sehova továbbszállítani azt, mert általában helyben, a saját szervizben történik a csere. Ezért van az, hogy sokkal olcsóbb. Ha a közelben élsz, semmi gond. Az maga a főnyeremény!
4. De Te messzebb laksz a forgalmazótól... Szóval nagy nehezen megtalálod a Te autódba megfelelő szélvédőt a neten, aztán lepostáztatod, aztán pl kiderül menet közben, hogy csak kerettel együtt cserélhető..akkor azt újra külön lepostáztatod?! Aztán keresel egy szervizt, akivel berakatnád az üveged.. hát van, aki így el sem vállalja. De egyébként ehhez még hozzá jön a ragasztó, a munkadíj, az apró alkatrészek (pl rögzítő patentok) ára, ami pikkpakk elpattanik szétszedéskor (nem azért mert béna a szerelő, hanem mert egyszerűen így van kitalálva) és így kúszik egyre magasabbra az előző példánkhoz képest a szélvédőcsere költsége. 

Elkerülhető a félreértés..

..ha mindent a helyi szélvédő szervizre bízol: ő beazonosítja, megrendeli (valószínű, hogy nálad kedvezőbb áron jut hozzá), lepostáztatja (talán szállítási költség sincs vagy alacsonyabb az ára, mert hetente többször is jön a központból az autó és több helyre is visz árut), 

Szóval akkor hogy is van ez?!

Az állítás a kereskedő részéről igaz. Igen, ott biztosan annyi a szélvédő ára. De csak a szélvédő ára! Valószínű, hogy utángyártott gyengébb minőségű autóüveg. De biztosan nem a munkadíjjal együtt! 

Tanulság

1. Ha a neten kutatsz autóüveg után, győződj meg arról, hogy a Te autódba valóban az az üveg való. 

2. Adott felszereltséget csak azonos szélvédővel szabad szerelni (pl. ha head-up rendszerrel felszerelt autóba head-up nélküli szélvédőt tesznek, ‘szellemképes’ lesz a kivetített információ)
3.  Győződj meg arról, hogy mit tartalmaz a feltüntetett ár (autóüveg, ragasztó, apró alkatrészek, munkadíj..stb).

De a legjobb tanács amit adhatok, hogy ha szélvédőcsere kell, keress meg minket és megkímélünk a félreértésektől! 
 

Néhány kérdéssel beazonosítjuk a szélvédőt, megbeszéljük a komplett árat és rövid határidővel keresünk Számodra megfelelő időpontot!
 

Árajanlat kéréséhez vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben. Add meg telefonszámodat es visszahívunk!