Kőfelverődések javíthatósága

2021.05.12
Mész az autópályán, közeledsz egy kamionhoz és egyszercsak egy hatalmas koppanás töri meg a monotonitást..és rögtön látod is magad előtt az imént becsapódott kő nyomát. Ezzel valamit kezdeni kellene...

Hogy mennyire javítható egy kőfelverődés, azt több tényező határozza meg. Nézzük mik ezek:

  • mikor keletkezett a kőfelverődés?

Ha még friss sérülésről van szó, az általában szépen javítható. Amennyiben a sérülés már régebben alakult ki, s esetlegesen a befolyt víz és porszennyezés következtében elszineződés tapasztalható, akkor már nem tüntethető el szépen a hiba, s a javítás után is jól látható marad. Ha észlelés után haladéktalanul megjavíttatjuk a sérülést, a szélvédő cseréje elkerülhető.

 
  • mekkora nyomot hagyott a szélvédőn a becsapódó kő?

Általában a kisebb méretű hibák jobban, szebben javíthatóak, akár teljesen eltüntethetőek.

A nagyobb erejű kőbecsapódás következtében kialalkuló sérülés már nem mindig javítható szépen. Ha az üveg felületén nagyobb hiány keletkezik, a javításra használt készülék nem minden esetben tudja belepréselni a műgyantát a sérülésbe. Ilyenkor a szélvédő elkerülhetetlenül cserére szorul

Vannak tehát szépen javítható kőfelverődések, melyek maradéktalanul eltüntethetőek és vannak olyanok, amiknek pici nyomuk marad a javítás után.

Sajnos vannak olyanok is, melyek egyáltalán nem javíthatók. Ilyenkor az autóüveg cseréje szükséges.

Jó tanács!

Ha észrevetted a kőfelverődést a szèlvédőn, ragaszd le mielőbb cellux-szal! Így elkerülheted, hogy szennyeződés ill. víz kerüljön bele, míg sor kerül a javításra. 
Érdemes tehát mielőbb szakemberhez fordulni, hogy az üveg felülete szépen javítható legyen! 

Keress bátran minket! Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken keresztül!