Látni és látszani 2021 - kampány a közlekedés biztonságáért

2021.10.25

Örömmel csatlakoztunk mi is az október 25-től december 10-ig tartó kezdeményezéshez, melynek célja a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtése. Jövünk a részletekkel!

Az őszi/téli időszakban mint tudjuk, korábban sötétedik, és a közlekedés minősége is jelentősen megváltozik: a több csapadék, a reggeli fagyok, a jegesedés együttesen mozdítják elő a balesetek kialakulásának lehetőségét. Ezért kiemelten fontos a járművezetők személyi felkészültsége illetve a járművek megfelelő műszaki feltételeinek megléte. 

Ennek okán lett létjogosultsága a kezdeményezésnek, melynek köszönhetően az egyén felelősség-vállalására hívják fel a figyelmet!

Mi tehet az egyén a biztonságos közlekedés előmozdítása érdekében?

  • Jármű megfelelő megvilágítása: megfelelő típusú, fényerejű, jól beállított izzók megléte, lámpabúra megfelelő átvilágíthatósága, lámpamosó megfelelő működése. Egy bemattult, besárgult fényszóró fényáteresztő képessége lényegesen csökken, ezért amellett, hogy a jármű láthatósága is romlik, a járművezető által belátható útszakasz is rövidebb lesz.  
  • Szélvédő és tartozékainak megfelelő állapota: csak a teljesen ép, szakszerűen javított vagy cserélt szélvédő látja el megfelelően a személy védelmét egy baleset során. Látás szempontjából kiemelten fontos, hogy a szélvédő felülete is megfelelő, karcmentes, sérülésmentes legyen. Ugyanennyire fontos a szélvédő tartozékainak megfelelő működése: ablaktörlő lapátok épsége, megfelelő beállítása, ablakmosó megfelelő működése, ablakmosó folyadék megfelelő kiválasztása. 
  • Járművezető látásvizsgálata: nem csak szemüvegeseknek! Felelős sofőrként évente érdemes ellenőriztetni látásunkat, hogy a szürkületben is kellő időben észrevegyük az elénk kerülő akadályt, a közlekedés egyéb résztvevőit. 

Mi ebben segítünk!

A műhelyünkbe érkező járműveken a fényszórók állapotát, működését valamint a szélvédő és tartozékainak állapotát, müködését, a kiegészítő látást elősegítő berendezéseket (visszapillantó tükör és -fűtés, páramentesítő)
  • díjmentesen átvizsgáljuk, 
  • hibás működést, nem megfelelő állapotot jelezzük
  • szükség esetén javaslatot teszünk a javításra, cserére
  • árajánlatot adunk.

Lehetőség van továbbá kifejezetten az átvizsgálás céljából felkeresni műhelyünket, ugyanis az általunk kiadott igazolást egy közúti igazoltatás során felmutatva meggyorsíthatjuk az ellenőrzést. 

Hívjon minket időpontért az alábbi telefonszámon:

+36203942220 

vagy vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben az alábbi űrlap kitöltésével!