Nőként a szervizben

2022.02.09

Megtörtént már Veled, NŐvel, hogy valami jellemzően férfias dolgot Neked kellett elintézned? Küldött már el a párod, hogy vegyél a fűkaszába damilt vagy vidd el az autót a szervizbe, mert ő dolgozik, Te meg épp szabadnapos vagy? De könnyen megeshet a szitu akkor is, ha szingliként éled a napjaid.

A probléma előállt, valamit tenni kell, hát irány a szerviz vagy a szakbolt..
Velem egyszer megesett, hogy a férjem elküldött egy helyi áruházba, hogy vegyek a fűkaszába damilt. Lecsippentett egy darabot mintának. Ha nincs, egy picivel vékonyabb is megteszi. Gondoltam, oké, ez így sima ügy. 

Betipegek  a boltba, pult mögött az eladó. Mutatom a mintadarabot, ilyet szeretnék... 

Hát, nem is tudja, ez melyik lehet, mert pont ez nincs. Sebaj, mondom, mert vékonyabb is megteszi. Rámnéz és látom a kérdőjeleket a szemében. De tudod, azt a fajtát, amiben látod, hogy mindjárt pofánröhög, de türtőzteti magát. 

Aztán következik minden nő álma... 

Milyen motorral megy a fűkasza?

Milyen fűkaszába lesz? Mondom benzines. Milyen teljesítményű a motor? Hát azt nem tudom, - mily meglepő - nem én használom. 

Nem fogod elhinni, de ezek után jön a következő kérdés: milyen motorral megy a fűkasza? 
Most komolyan: szerinted, ha nem tudom milyen erős motor van benne, majd tudni fogom a típusát? Meg még egy-két okosságot fűzött hozzá, hogy miért nem mindegy.  
Mondtam neki, passzolom, de szívesen felhívom a párom és elbeszélgethet vele erről..
Nyilván lényegtelen kérdések lehettek, mert ezután mát tudta, hogy mit adjon.   

Nem tudom, hogy ez vélt vagy valós probléma-e, de azt éreztem, hogy ‘na, anyukám, majd én most megmutatom, hogy ez nem való Neked, ez férfidolog’. Nem mintha könyörögtem volna, hogy én intézzem..

Mindenki tud feltenni olyan kérdést a szakmájából, amire egy hozzá nem értő nem tudja a választ!

Kellemetlen helyzet, teljesen frusztrált a dolog, hogy hülyeként akartak kezelni. Mert nyilván a saját szakterületéből mindenki képes olyan kérdést feltenni, amire egy laikus nem tudja a választ. 

Légy nyugodt, mi nem szivatunk hülye kérdésekkel!

Néhány dologgal azonban nem árt tisztában lenned, ha szélvédőcserére jössz hozzánk. Ezek a kérdések nem azért lesznek, hogy szivassunk vagy hogy teszteljük a hozzáértèsed. Egyszerűen a szélvédő beazonosításához szükségesek. 

Vannak autótípusok, amiket hosszú időn keresztül gyártanak, de időnként valamit módosítanak a gyártási folyamaton, megváltoztatnak az autón. Ez az ún. ráncfelvarrás érintheti a szélvédőt is, bonyolítva ezzel a beazonosítást. 

Tehát a szükséges adatok (forgalmiban megtalálod):

  • autó márkája, típusa
  • gyártási év
  • alvázszám

Általaban e három adat elegendő az azonosításhoz, de megesik, hogx az adatbázis több típust is mutat. Ilyenkor lehet szükség plusz információkra: 

  • kivitel (sedan, kombi, 3 v 5 ajtós)
  • felszereltség (antenna, kamera, esőszenzor, fűtés) ha nem tudod, egy fotót szoktunk kérni a szélvédőről vagy megkérünk, hogy hozd el műhelyünkbe és vetünk rá egy pillantást. 
Látod? Nem olyan sok ez és nem is bonyolult annyira, hogy nőként ne tudnád magabiztosan intézni a szélvédőcserét. 

Légy nyugodt, nálunk jó helyre jössz! 

Üdv, Kriszti


A cserét e-mailben is intézheted, ha úgy jobban szereted. Casco biztosítás megléte esetén kérlek, töltsd ki regisztrációs űrlapunkat, melyet az alábbi gombra kattintva érhetsz el!

Ha nincs casco biztosításod, akkor árajánlat céljából az alábbi űrlapon add meg kérlek, autód adatait és elérhetőségeidet. 


Ha a személyes kapcsolatfelvételt jobban szereted, akkor árajánlat, időpontegyeztetés céljából telefonon is elérhetőek vagyunk. 

Számunk: 

+3620 394 2220